Ans Rotting laat ‘haar’ weekendschool in Enschede met gerust hart achter

ENSCHEDE – Ze noemt zichzelf een ‘wegbereider’. En hielp misschien wel zo’n duizend kinderen inderdaad een heel eind op weg. Nu stopt Ans Rotting, mede-oprichter van de weekendschool Toppers op Zondag.

Laatst nog kwam er een jongen naar haar toe. „Later word ik piloot. Maar als dat niet lukt, kok.” Kijk, dat vindt Ans Rotting nou mooi. „Die jongen durft te dromen, maar is ook realistisch genoeg om te beseffen dat het misschien niet gaat lukken en heeft al nagedacht over een alternatief.” En dat is belangrijk, weet ze. Onder meer van haar zoon. Die is psycholoog. „Hij heeft regelmatig te maken met mensen die een verkeerde keuze in het leven hebben gemaakt en nu met de gevolgen daarvan zitten. Het is goed om al op tijd te beginnen met het nadenken over wat je wilt en wie je bent.”

Dat is de rode draad binnen weekendschool Toppers op Zondag. „Op zondag bezig zijn met je toekomst: dat vinden wij top”, verklaart Rotting de naam. Kinderen uit groep 7 krijgen de gelegenheid om gedurende twintig zondagen per jaar te ervaren welke beroepen er zoal zijn en wat die in de praktijk inhouden. Dat gebeurt via thema’s, zoals gezondheid, werken met dieren, techniek en vervoer.

Neem het thema voeding. Dat bestaat onder meer uit een kennismaking en rondleiding bij landgoedhotel De Wilmersberg, in De Lutte. Vervolgens gaan de kinderen koken, tafels dekken of beddengoed verschonen. De afsluiter is een lunch die de kinderen verzorgen voor hun ouders.  Dat allemaal volgens het adagium: ‘luisteren, kijken, doen’. „Waarbij doen het belangrijkste is”, zegt Rotting. „Want daar leer je het meest van.”

Lees het hele krantenartikel op de website van Tubantia.

Geef een antwoord