2e lustrum weekendschool

Weekendschool viert 10-jarig bestaan bij ROC van Twente

Op 27 mei j.l. vierde de weekendschool “Toppers op Zondag” in Twente het 2e lustrum.  Al weer 10 jaar is de weekendschool met inmiddels 9 groepen kinderen aanwezig in Almelo, Enschede en Hengelo. Meer dan 1500 kinderen hebben in de afgelopen 10 jaar deelgenomen aan de weekendschool en hun horizon kunnen verbreden op velerlei terreinen.  Dit is mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste medewerking van vele bedrijven, instellingen, sponsoren en de drie grote gemeenten. Heel veel dank!
Maar, vooral ook dankzij de inzet van het team van de weekendschool kunnen we elk jaar weer een mooi programma aanbieden. Onder “Lees Verder” vindt u het verslag van het 2e lustrum op 27 mei.​​​​​​​Weekendschool viert 10-jarig bestaan bij ROC van Twente

Sinds vorig jaar werkt de Weekendschool samen met ROC van Twente. Het maatschappelijk karakter van het ROC sluit goed aan op het concept van de Weekendschool. De onderwijsinstelling opende op zondag 27 mei jl. de deuren van de locatie Gieterij in Hengelo om de kinderen diverse workshops aan te bieden en het 10-jarig bestaan van de stichting te vieren. Voor de toppers was dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met het ROC en de opleidingen. De kinderen kwamen van 9 verschillende locaties en werden naar eigen interesse over de 12 workshops verdeeld. Ze kenden elkaar niet en er ontstond tijdens de workshops een verbondenheid door het samen bij de Weekendschool horen, aldus een van de begeleidende coaches. De ROC docenten onderwezen enthousiast over verschillende beroepen, vertelden inspirerend en de kinderen kregen opdrachten waardoor een uur te kort was. Dat is een goed teken en wat de weekendschool betreft voor herhaling vatbaar!

Na de lunch mocht de Weekendschool de prachtige locatie benutten om het 10-jarig jubileum te vieren, waarbij ROC van Twente faciliteerde in de organisatie. Voor deze feestelijke bijeenkomst waren ouders, sponsoren, gastdocenten en overige betrokkenen uitgenodigd. De viering werd geopend door voorzitter Michel ten Hag die de grote groep genodigden welkom heette. Verhalenverteller Wim Wolbrink verraste iedereen met zijn verhalen en muzikale gastoptredens. De kinderen hadden een rap voorbereid, geschreven door een van de coaches. Met ruim 130 stemmen sterk rapten de kinderen voor de genodigden het refrein en per locatie een toepasselijk couplet. Het belang van samenwerken en samenhorigheid was overduidelijk zichtbaar. Ter afsluiting trakteerden IJsmeesters van der Poel alle aanwezigen een verkoelend ijsje op deze warme voorjaarsdag. Wij kijken terug op een geslaagde viering.

Geef een antwoord